Így készítsd el a világ legfinomabb, legkrémesebb krumplifőzelékét!
A főzelékek viszonylag egyszerűen elkészíthetők és nagyon jó bennük, hogy az alakbarát verziójukat is könnyen megfőzheted: például a búzalisztet helyettesítheted rizsliszttel, kókuszliszttel, stb.
Ezeket láttad már?
Mi most nem egy diétás verziót mutatunk be, de ettől függetlenül egy nagyon isteni főzelék receptjét olvashatjátok.
Tejszínes krumplifőzelék
Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, kb. 8 babérlevél, 2 közepes fej vöröshagyma, 2 nagy evőkanál tejföl, 1 dl tejszín, pirospaprika ízlés szerint, só bors, víz, egy kis vaj
A hagymákat is megpucoljuk és kisebb szeletekre vágjuk, majd vajon átpirítjuk. A krumplikat meghámozzuk és mosás után kockára vágjuk, majd a hagymára öntjük, kicsit így is összepirítjuk. A pirospaprikát, sót, borsot rászórjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen, hogy ellepje. Beledobjuk a babérleveleket, majd fedőt teszünk rá és körülbelül 20 percig főzzük forrás után.
Ezután kihalásszuk a babérleveleket, majd botmixerrel kicsit átpürésítjük, éppen annyira, hogy azért maradjanak benne krumpli- és hagymadarabok. Nem adunk hozzá rántást, a krumpli eléggé besűríti a levet. Ezután mehet bele a tejföl és a tejszín, összerottyantjuk és kész is.
Tehetünk pár szelet sajtot is a főzelékre a tányérba kimerve, így még finomabb lesz!