Így készítheted el a szuperegészséges málnás-áfonyás granolaszeletet
Itt az ideje leporolni a kedvenc sportcipődet, kidobni az egészségtelen alapanyagokat az éléskamrádból, hogy idén végre tényleg belevághass egy új friss, energikus, egészséges életmód megvalósításába. Ebben segítenek neked Porkoláb Eszer dietetikus, a Hester`s Life granolák megálmodójának fantasztikus receptje.
Ezeket láttad már?
Málnás-áfonyás granolaszelet
Hozzávalók négy-öt főre: 150 gramm aprószemű zabpehely, 150 gramm Hester's Life Coconut granola, 300 gramm magozott datolya, 100 gramm mandula, 50 ml víz, 1 csipet só, 200 gramm fagyasztott málna, 150 gramm fagyasztott áfonya, 40 gramm chiamag, kókuszreszelék a szóráshoz
Így készítsd el
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Aprítsd fel egy aprítógépben a zabpelyhet, a granolát egy csipet sóval és tedd félre. A mandulát is daráld meg, add hozzá a datolyát és vizet, folytasd a műveletet addig, míg pépes állagot nem kapsz. Dolgozd össze a datolyát és a granolás zabpelyhet és sütőpapírral, nyomkodd egy sütőpapírral kibélelt hőálló (kb. 20X20centis) tálba. Süsd tizenöt percig, ezután hagyd teljesen kihűlni. A málnát forrald fel egy lábasban, adj hozzá 20 gramm chiamagot. Ha kihűlt turmixold le, végezd el ugyanezt a műveletet az áfonyával is. Miután minden kihűlt, kanalazd rá a málnás pürét a zabos alapra, majd arra az áfonyás chiás keveréket. Végül szórd meg durvára aprított mandulával és kókuszreszelékkel.
A fenti recept korábban a GLAMOUR magazin 2020. áprilisi számában jelent meg.