Igazi ínyencség: kurkumás lazac kókuszcsipsszel
A kókuszcsipsz nem csak nyersen, hanem sütve, főzve is finom. Különíts el három adagot, és használd fel többféleképpen akár a reggeli zabpehelyhez, levesbetétnek vagy sült zöldségekhez.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók: öt evőkanál extraszűz olívaolaj, két megtisztított articsóka felszeletelve, a levelei durvára vágva különválasztva, egy nagy salotta vékonyra vágva, egy nagyobb darab hámozott gyömbér vékony szeletekre vágva, fél evőkanál kurkuma, 70 deka bőr nélküli lazacfilé, középen beirdalva, három fokhagymagerezd vékonyra szeletelve, fél serrano paprika vékonyra vágva, fél bögre natúr kókuszpehely, frissen őrölt bors
Így készítsd el: melegítsd elő a sütőt 150 fokra. Hevíts két evőkanál olajat egy nagyobb serpenyőben, amíg középmeleg nem lesz. Add hozzá az articsóka-szeleteket, a hagymát, a gyömbért, keverd meg alkalmanként, és főzd addig, amíg a hagyma meg nem puhul, de még nem barnul meg. Add hozzá az articsóka-leveleket, és süsd addig (körülbelül három percig), amíg meg nem puhul. Vedd le a tűzről, szórd meg sóval. Keverj össze egy kisebb tálban két evőkanál olajat és a kurkumát. Helyezd a lazacot a bőrös részével lefelé a zöldségekre. Szórd megsóval és kend meg a kurkumás olajjal. Helyezd az egészet a sütőbe, és süsd addig, amíg a filé átlátszó nem lesz, a zöldség lágy, a chipsz pedig ropogós (25-30 perc). Közben hevíts egy evőkanál olajat egy kis serpenyőben, add hozzá a fokhagymát, a csilit, a kókuszcsipzset, kevergesd gyakran, süsd egészen addig, amíg a fokhagyma és a csipsz aranyszínűvé nem válik. Ezután tedd egy edénybe, és sózd meg finoman. Szórd meg a halat és a zöldségeket borssal, öntsd rá a tetejére a kókuszcsipszes dresszinget.
A recept eredetileg a 2020. júniusi GLAMOUR magazinban jelent meg.