Hűtsd le magad ezekkel a finom limondékkal
Ezeket láttad már?
Hűsítő dinnyelé
Hozzávalók személyenként egy nagy adaghoz: 1 karéj görögdinnye, fél citrom, cukor vagy édesítőszer, 3 dl ásványvíz, 1 marék jég
Így készítsd el:
Vágj ki a görögdinnyéből golyókat és tedd egy kancsóba azokat. Ízesítsd pár szelet citrommal, öntsd fel ásványvízzel, dobálj bele jégkockákat. Ezután törd meg a dinnyedarabokat, hogy a lé is dinnyeízű legyen. Végül édesítsd kedved szerint.
Levendulás limonádé
Hozzávalók egy nagy kancsóhoz: 1,5 liter víz, 30 dkg méz, 30 gramm szárított levendulavirág vagy 1 csepp levendulaolaj, 6 citrom plusz 1 a díszítéshez, levendula a díszítéshez
Így készítsd el:
Forrald fel a víz felét, vedd le a lángról. Add hozzá a mézet és az száraz levendulát vagy az olajat. Hagyd ázni nagyjából húsz percen keresztül, majd szűrd le, és öntsd levet kancsóba. Add hozzá a citromok levét, keverd össze a maradék vízzel, és pihentesd hűtőben. Tálald citromkarikákkal díszítve.