Ez a süti lesz a húsvét kedvenc desszertje
Ezen a héten szuper húsvéti recepteket mutatunk. Elsőként kezdjük Smuczer Hanna gasztroguru fantasztikus répatorta receptjével. Szaftos, répás, édes, ízes. Hanna mascarponéval és egy kis porcukorral felvert tejszínhabbal ette, amibe narancshéjat reszelt és levet csurgatott. Próbáld ki te is!
Ezeket láttad már?
Répatorta-sajttorta
Hozzávalók 25 cm-es tortaformához / 16 szelethez, a tésztához: 210 g búzaliszt, 90 g pirított, nagyobb darabokra vágott dió, 2/3-ad csomag sütőpor, 1 óriási csipet só, 1/3-ad kávéskanál szerencsendió, 1 kávéskanál fahéj, 1/3-ad kávéskanál gyömbér, 200 g kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 25 g kókuszreszelék, 168 ml olaj, 3 egész tojás, 1 narancs reszelt héja, 300 g reszelt répa. A krémhez: 250 g mascarpone, 100 g tejföl (min. 20%-os), 2 egész tojás, 1 óriási csipet só, 80 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor30 g búzaliszt, 1 citrom reszelt héja
Így készítsd el
Pirítsd meg a tésztához a diót száraz serpenyőben és vágd rusztikus, nagyobb darabokra. Mérd ki a lisztet és szitáld át. Keverd el benne a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót, a sót és a diót. Reszeld le a sárgarépákat. Keverd el az olajat a kristály és a vaníliás cukorral, a tojásokkal, a narancs héjával és forgasd bele a reszelt répát is. Keverd össze a két részt fakanállal. A krémhez keverd krémesre a mascarponét és a tejfölt robotgéppel egy-két perc alatt. Add hozzá a sót, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és szitáld hozzá a porcukrot, majd egyenként keverd hozzá a két egész tojást, keverd el. Szitáld bele a lisztet, jól dolgozd el a robotgép habverőkarjával. A tészta felét öntsd egy sütőpapírozott aljú, 25 cm-es tortaformába, aztán a sajtkrém felét, majd megint répa, megint sajt, végül hullámszerűen egy fakanál nyelével, biztos, ami biztos kicsit kutyuld össze és süsd 170 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső) 80 percig, hagyd kihűlni, majd tedd lefedve hűtőbe.
Kövesd Hanna szuper oldalát a www.smuczerhanna.com oldalon, ahol további szuper recepteket mutat!