A húsvét egyik kedvence: céklában marinált töltött tojás - Recept
Dobd össze a kaszinótojás újragondolt változatát. Nagyon guszta, finom és meg az Insta-profilodban is jól fog mutatni. Kell ennél több?
Ezeket láttad már?
Céklában marinált töltött tojás
Hozzávalók 4 személyre
- 4 (vagy 8) tojás
- 1 üveg céklasavanyúság
- 2 ekvőkanál majonéz
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 1 fej szívsaláta
- 1 kis csomag retek
- 5-5 deka piros és sárga koktélparadicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- petrezselyem a díszítéshez
Így készítsd el
- Főzd a tojásokat keményre. Miután kihűltek, pucold meg, és tedd úgy egy mély tálba a céklasavanyúság levébe, hogy a lé ellepje, takard le, tedd a hűtőbe.. Érdemes egy napot benne hagyni a tojásokat, hogy intenzív színük legyen.
- Tálalás előtt a tojásokat vágd félbe, kapard bele egy tálba óvatosan a sárgáját, add hozzá a majonézt, a mustárt, és ízlés szerint sózd, borsozd. Keverd botmixerrel simára. A krémet habzsákba szedd , majd nyomd szép spirálos formában a fél tojásokba.
- A zöldségeket mosd meg, szárítsd le, aprítsd fel. A salátát, a retket, a koktélparadicsomot szedd tányérokra, locsold meg az olajjal, sózd, borsozd és ültesd rá a tojásokat. Tálald petrezselyemmel megszórva.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 220 kcal
Keress további izgalmas recepteket a recepttar.hu oldalon!