Ez a mogyorós kuglóf mindenképp legyen rajta a húsvéti asztalon - Recept
Ha csak egy édességet kellene választani a húsvéti asztalra, legyen ez a mennyei mogyorós kuglóf. Lehetne hosszan magyarázni, hogy miért rá esett a választás, de inkább készítsd el, kóstold meg és azonnal megtudod miért.
Ezeket láttad már?
Mogyorós kuglóf húsvétra
Hozzávalók nyolc személyre:
A tésztához:
- 1 tasak szárított élesztő
- 50 dkg liszt
- 7,5 dkg cukor
- 1 csipet só
- 3 dl langyos tej
- 1 tojás
- 7,5 dkg vaj
- A töltelékhez:
- 30 dkg mogyoró
- 2 evőkanál olaj
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál porcukor
A tetejére:
- 10 deka csokoládé
- 3 deka mogyoró aprítva
Így készítsd el
- Először készítsd el az alaptésztát: keverd a szárított élesztőt a liszthez a cukorral, a sóval, a tejjel együtt. Add hozzá a tojást, és alaposan gyúrd össze, majd végül dolgozd bele a vajat is. Keleszd langyos helyen negyven-ötven percig, amíg duplájára nő. Ezután újra gyúrd át, majd formázd.
- A mogyorót robotgépben aprítsd össze az olajjal, a kakaóporral és a porcukorral. Egy kuglófformát kenj ki vajjal, majd rakj az aljára a dagasztott tésztából egy réteget. Kend erre a mogyorós krémet, majd újabb tésztaréteg következik. Ha elfogyott minden alapanyag, keleszd újra egy órát.
- Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Süsd a megkelt kuglófot kb. 45 perc alatt készre (ellenőrizd tűpróbával ). Borítsd ki a formából.
- Olvaszd meg a tetejére a csokoládét gőz felett , öntsd rá a kuglófra, majd szórd meg mogyoróval.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 785 kcal
Recept: Ganter Klára
Fotó: Szöllősi Kiss Orsolya
Keress még több izgalmas receptet a recepttar.hu oldalon!