Húsvéti kuglóf egy kis csavarral - Recept
Egy szuper kuglófot mutatunk, amit nem csak a tésztája, hanem a rajta lévő máz és a gránátalma tesz különlegessé. Dobd össze még ma!
Ezeket láttad már?
Húsvéti kuglóf recept
Hozzávalók
- 1 csomag sütőpor
- 50 deka liszt
- 2 késhegyni szódabikarbóna
- 25 deka cukor
- 1 citrom héja
- 2 kávéskanál fahéj
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 4 tojás
- 10 deka vaj
- 2 deci joghurt
- 1 vaníliás cukor
- vaj a forma kikenéshez
A tetejére
- egy gránátalma
- 25 deka cukor
- 1 citrom leve
Így készítsd el
Keverd el a cukrot a tojás sárgájával, add hozzá a vajat és verd habosra. Tedd egy tálba a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a vaníliás cukrot, a kakaót, a citrom héját, a sütőport és a szódabikarbónát. Keverd jól össze, majd add hozzá a tojásos-vajas-cukros keveréket, mehet bele a joghurt is. A fehérjét verd habosra, forgasd bele a a masszába. Jól dolgozd össze, öntsd egy kivajazott formába és süsd 165 fokon kb. 25 percig, majd 185 fokon további 10 percet. A mázhoz facsard ki a citrom levét jól keverd el benne a cukrot és óvatosan csorgasd rá a kihűlt kuglófra, szórd meg a gránátalma szemekkel.