Ilyen cuki és finom húsvéti kalácsot még nem ettél - Recept
Imádni fogja a család minden tagja ezt a cuki, laktató húsvéti kalácsot. Ha ránk hallgatsz, ne várj húsvétig, próbáld ki akár már a hétvégén!
Ezeket láttad már?
Báránykalács sósan
Hozzávalók négy adaghoz:
- 3 deci tej
- 1 teáskanál cukor
- 7 g szárított élesztő
- 50 deka liszt
- 1 teáskanál só
- 1 tojás
- 1 evőkanál zsiradék
- 1 evőkanál. szárított oregánó
Így készítsd el:
- Keverd el fél deci langyos tejben a cukrot és az élesztőt, valamint egy evőkanál. lisztet. Hagyd harminc percet állni.
- Szitáld át a lisztet, öntsd hozzá az élesztős tejet. Dolgozd bele a sót, a tojást, a maradék tejet, a zsiradékot, az oregánót, és dagaszd tíz percig. Takard le, majd meleg helyen keleszd a duplájára .
- Tépkedj a megkelt tésztából diónyi golyócskákat, és rakd bárányka alakban sütőpapírral bélelt tepsire. Keleszd még tizenöt percig.
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Kend meg a tésztát tojással, és kb. huszonöt perc alatt készre. Az arcnak szánt tésztagolyóba szúrj két borsszemet, ez lesz a szeme! A főtt sonkához kínálj vagy mártogatósokkal, krémekkel tálald.
Elkészítési idő: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 darab: 560 kcal
Tipp: Az elkészült báránykalács nem csak a sonka és a tojás társaságában finom harapnivaló. Fogyaszthatod mártogatós puffancsként is, torma- vagy paprikakrémet keverve hozzá.
Keress még több izgalmas receptet a recepttar.hu oldalon!