A süti, amit húsvétkor készít a fél világ - Recept
A babka örök húsvéti klasszikus, eheted reggelire, fogyaszthatod napközben vagy vacsorára, sőt, ha kedved támad bátran kísérletezhetsz a töltelékkel is. Mi imádjuk az egyszerű csokis változatot, de remek variáció lehet a fahéjas-almás, pisztáciakrémes vagy a csokis-málnás töltelék is.
Ezeket láttad már?
Csokis babka
Hozzávalók
- 50 deka liszt
- 3 deci tej
- 3 deka élesztő
- 10 deka cukor
- 250 gramm csokoládé
- 15 deka vaj a tésztába
- 10 deka vaj a töltelékhez
- 15 deka barna cukor a töltelékhez
- 1 csipet só
- 3 tojás
- 1 citrom héja
A tetejére
- 1 deci víz
- 5 deka cukor
Így készítsd el
Langyosítsd fel a tejet, keverj el benne tíz deka cukrot, morzsold el benne az élesztőt, hagyd tizenöt percet állni, míg felfut. Tedd a lisztet egy tálba, add hozzá a sót, a tojást, a citrom héját, majd a cukros élesztőt. Gyúrd össze, hagyd állni egy órát. Ha letelt az idő, válaszd ketté a tésztát, nyújtsd téglalapokra. Olvaszd fel a vajat, add hozzá a csokit, a cukrot, keverd jól el, majd csurgasd elosztva a kinyújtott tésztákra. Ha kész, tekerd fel mindkettőt, vágd meg hosszában, majd fond egymásba. Rakd formába, hagyd állni további harminc percet, majd dobd a sütőbe, süsd 185 fokon 25-35 percre. Az utolsó öt percben vedd ki, locsold meg a vízben elkevert cukorral és dobd vissza pár percre a sütőbe.