Indítsd húsmentesen a hetet! Vegán hamburger édesburgonyával - Recept
Nem is gondolnád mennyire sokat tehetsz az egészségedért és a bolygóért, ha kiválasztasz magadnak egy napot a hétre, és ilyenkor száműzöd a húst az életedből. Miért ne lehetne ez a különleges nap, a hét első napja? Mostantól minden hétfőn remek receptekkel lepünk meg, hogy a későbbiekben a húsmentes hétfő a te életednek is állandó része legyen.
Ezeket láttad már?
Húsmentes hamburger édesburgonyával
Hozzávalók: 2 hamburger zsemle, 1 nagy édesburgonya, 1 csomag retek, só, bors, vaj, 1 kis marék borsócsíra, salátalevél 1 kis marék retekcsíra, kurkuma, zsemlemorzsa, olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma
Így készítsd el
Hámozd meg a burgonyát, karikázd fel kb másfél centis darabokra, főzd meg vízben félig készre. Sózd, borsozd, szórd meg egy kis kurkumával, zúzott fokhagymával, zsemlemorzsával és pirítsd meg mindkét oldalát egy kis vajon, míg kívül ropogós, belül puha nem lesz. Amikor kész, dobd rá picit pirulni a zsemléket is. Mosd meg a retket, reszeld le, majd jöhet a rétegezés. Kend meg a zsemléket egy kis olívaolajjal, tedd rá a salátát, szórd rá a retekcsírát és a lereszelt retket, fűszerezed kedvedre. Mehet rá az édesburgonya "hús", majd a borsócsíra, végül helyezd rá a zsemle tetejét is.