Húsimádók kedvence: Pikáns húsos burrito
Indítsd a hetet ezzel a mexikói finomsággal, ami immár Európát is meghódította. A burrito könnyen elkészíthető, tartalmas fogása lehet minden étkezésre. Variálj az ízekkel, formáld az ízlésedre. Mi most egy extra húsos, pikáns variációval rukkoltunk elő.
Ezeket láttad már?
Pikáns húsos burritó
Hozzávalók: 20 deka darált marhahús, 2 darab tortilla lap, 1 konzerv sűrített paradicsom, 2 evőkanál bab, 2 evőkanál kukorica, őrölt chili, só, bors, 10 deka cheddar sajt, 1 gerezd fokhagyma, oregánó, 1 hagyma, olaj, tortilla chips, lime, tejföl. A paradicsomos salsa szószhoz: 1 doboz darabolt konzerv paradicsom, 1 jalapeno paprika, 1 kis fej hagyma, só, bors
Így készítsd el
Vágd apróra a hagymát, pirítsd meg egy kis olajon, majd add hozzá a húst. Sózd, borsozd, add hozzá a fokhagymát, a chilit, oregánót, a pár csepp lime levét. Ezután mehet hozzá a paradicsompüré is. Főzd még pár percet, majd vedd le a tűzről. Míg hűl a töltelék, reszeld le a sajtot és készítsd el a salsa szószt. Tedd egy tálba a darabold paradicsomot. Vágd apróra a jalapeno paprikát, a hagymát. Keverd jól össze, fűszerezed, tedd a hűtőbe. Közben pirítsd meg a tortilla lapokat. Kend meg a húsos töltelékkel. szórd meg reszelt sajttal és tekerd össze. Tálald tejföllel és a salsa szósszal.