Hozd ki a legtöbbet a fagyiból: házi oreós fagyikehely
A nyári forróságban nincs is jobb egy hűsítő fagyinál. Valószínűleg mindenki tart otthon egy fagyit a hűtőjében. Mi mindenképpen tanácsoljuk, hogy mindig legyen a mélyhűtődben sima vaníliafagyi. Ezt ezerféleképpen felhasználhatod.
Ezeket láttad már?
A vaníliafagyival szuper jegeskávét készíthetsz, egy forró almáspite mellé még télen is imádni fogod. És attól sem kell félned, hogy túl snassz vendégváró, mert egy kis kreativitással olyan fagyikehely varázsolható belőle, hogy még a cukrászdában se csinálnak olyat. Mutatunk két tuti trükköt.
Házi fagyikehely
Hozzávalók: Friss gyümölcs, vaníliafagylalt, mandulaforgács, oreo keksz, csoki, és karamellszirup
Így készítsd el:
Egy fagyikanál segítségével adagolj ki egy sütőpapírral borított tálcára ízlés szerint fagyigombócokat és tedd a mélyhűtőbe. Közben törd össze a kekszet, mosd meg a gyümölcsöket, majd szeleteld fel. Ha kész vagy, készíts elő két tálkát, amiben a végeredményt tálalod. Hintsd meg az egyik alját csokisziruppal, a másikat pedig béleld ki a gyümölcsszeletekkel. A csokis verzióhoz forgasd bele tetszés szerint a gombócokat a kekszmorzsába, majd helyezd a sziruppal kibélelt tálkába. Tegyél a tetejére a kekszből. Forgasd a megmaradt gombócokat mandulaforgácsba, rakd a gyümölccsel kibélelt tálkába, majd locsold meg karamellsziruppal. És voilá, máris kész a mutatós, és egyébként szuperfinom fagyikehely!