Hozd el a konyhádba Ausztria ízeit!
Bár az idén kimarad a külföldi az életedből, kárpótoljon ez a finom Tiroli rétes. Olyan finom lesz, akárcsak valamelyik osztrák hüttében fogyasztanád.
Ezeket láttad már?
Tiroli rétes
Hozzávalók a tésztához: 30 deka liszt, 15 deka cukor, 15 deka vaj, 1 csomag sütőpor, 2 evőkanál olaj, 1 citrom héja, fél deci citromlé, 3 tojás. Az almás töltelékhez: 10 közepes alma, 3 evőkanál cukor, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 5 evőkanál darált dió a tetejére 2 tojás, 5 deka vaj
Így készítsd el
Keverd össze egy tálban a cukrot, a lisztet és a sütőport, majd add hozzá a tojásokat, a vajat, a citromhéját és a citromlevet. Gyúrd jól össze, majd tedd be a hűtőbe legalább negyven percre. Míg pihen a tészta készítsd el a tölteléket. Pucold meg és vágd apró kockákra az almát, add hozzá a cukrot, a zsemlemorzsát, a diót, jól keverd össze. Miután letelt az idő harmadold el a tésztát. Nyújtsd ki mindegyiket egy kilisztezett deszkán, konyharuha alatt, halmozd rá a tölteléket és tekerd fel. Végezd el az összes tésztával ezt a műveletet, majd helyezd mindegyiket egy olajjal kikent tepsibe. Olvaszd fel a vajat, majd kend le a rétesek tetejét és utána kend rá a tojást is. Süsd 180 fokon 8-10 percig, majd vedd vissza 150 fokra a sütőt és süsd további 20-25 percet.