Házi vaníliakrémmel töltött fánk: már a gondolatától is összefut a nyál a szánkban
Annyira könnyű, krémes, hogy már a gondolatától összefut a nyál a szánkban. A házi vaníliakrémnek nincs párja a világon.
Ezeket láttad már?
Vaníliakrémmel töltött fánk
Hozzávalók: 50 deka liszt, 5 tojás, 3 deka élesztő, 10 deka cukor, 1 csipet só, 10 deka vaj
A töltetélékhez: 6 deci tej, 4 tojás, 30 deka liszt, 4 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor
Így készítsd el
Langyosítsd meg a tejet, keverd el benne a cukrot, morzsold el benne az élesztőt. Tedd félre, hagyd állni tizenöt percet. A többi alapanyagot közben tedd egy tálba, majd add hozzá az élesztős tejet is. Dolgozd jól össze, míg egy ragacsos tésztát nem kapsz. Takard le legalább egy órára. Míg pihen a tészta készítsd el a házi vaníliakrémet. Keverd jól el a tejben a hozzávalókat, majd lassú tűzön főzd addig, amíg egy sűrű krémes állagot nem kapsz. Ha kész, vedd le a tűzről, rakd félre míg teljesen kihűl. A tészta pihentetése után, nyújtsd ki egy lisztezett deszkán, formálj belőle korongokat. Ezután pihentesd még további tizenöt percet, majd süsd ki forró olajban. Amikor minden fánk kihűlt, egy habzsák segítségével töltsd meg a fánkokat a krémmel.