Készítsd így a halászlevet, és tökéletes lesz a végeredmény
A halászlé az alfája és az omegája a karácsonyi szezonnak. Nem állítjuk, hogy roppant gyors és egyszerű az elkészítése, viszont, ha megfelelő időt, energiát szánsz rá, és betartod a receptben leírtakat, garantáljuk, hogy tökéletes lesz a végeredmény.
Ezeket láttad már?
Ünnepi halászlé
Hozzávalók
- 1 kg halcsont, fej, halszelet (ponty, búsa, harcsa, minél többféle halat teszel bele, annál jobb lesz az íze)
- 1 db tv paprika
- fél hegyes erős paprika
- 3 db paradicsom
- 3-4 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál finom só
- 4 evőkanál őrölt pirospaprika
- másfél liter víz
- fél kiló pontyfilé vagy patkó levesbetétnek
- só, bors ízlés szerint
Így készítsd el
Tedd fel vízben főni a halat (kivéve a levesbetétet), rakd bele a hagymát, a paprikát, az erőspaprikát, a paradicsomot. Ízesítsd sóval, borssal, majd főzd két órán keresztül, míg a hús jól le nem fő a halcsontról és a zöldségek is jól szétfőnek. Ha kész, passzírozó segítségével passzírozd át az alapot, és rakd vissza a tűzre addig, míg a hab el nem fő a léről. Ezután mehet bele az őrölt pirospaprika, majd forrald készre. Végül tedd bele és főzd meg a halszeleteket esetleg belsőségeket, majd tálalhatod is.
A recept eredetileg a 2016-ban a GLAMOUR karácsonyi mellékletében jelent meg.