Ha valami extra édesre vágysz: Mézes torta csokoládékrémmel
Koronázd meg a napod ezzel a mézes csokis tortával. A méz és a csoki tökéletesen kiemeli az ízeket. A végeredmény pedig igazi különlegesség , amit imádni fog mindenki.
Ezeket láttad már?
Mézes torta csokoládékrémmel
Hozzávalók kb. 16 szelethez
A tésztához:
6 tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál hideg víz
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 evőkanál kakaópor
1 tasak sütőpor
3 evőkanál méz
A krémhez:
5 dl tejszín
1 evőkanál instant kávépor
20 dkg étcsokoládé
A tetejére:
30 dkg fehér csokoládé
2-3 kávéskanál olaj
5 dkg tortabevonó étcsokoládé
Így készítsd el
Először melegítsd fel egy lábasban a tejszínt, majd öntsd hozzá a kávéport. Vedd le a tűzről, tördelj bele a 20 deka étcsokoládét és hagyd elolvadni. Fedd le, tedd három órára a hűtőbe. Miközben pihen a krém, melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Add hozzá a tésztához a tojások fehérjét, a cukrot, a három evőkanál hideg vizet, egy csipet sót és verd kemény habbá. Verd fel a sárgáját is, majd óvatosan add hozzá a habot, majd a lisztet, a keményítőt, a kakaóport, a sütőport, a mézet és keverd csomómentesre. Kanalazd egy 26 centis átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortaformába, süsd meg a sütőben 35 perc alatt és hagyd kihűlni. A kész tésztát vágd vízszintesen négy lapra. A csokoládékrémet jól keverd fel, habosítsd fel, kend rá a harmadát az első lapra, kapcsold köré a tortaformát, majd tedd rá a második lapot, újra a krémet és folytasd míg minden el nem fogy, zárd a műveletet a negyedik lappal. A torta bevonóhoz tördelj össze fehér csokoládét vízgőz felett, majd olvaszd fel egy edényben olajjal. Kend le a torta egész felületét és hagyd kihűlni. Ha kihűlt, olvaszd meg vízgőz felett az étcsokoládét és egy kanál segítségével húzz csíkokat a fehércsokoládé bevonaton. Várd meg, hogy megdermedjen, ezután szeletelheted is.