Ha még nem unod a lencsét, próbáld ki a mustáros-joghurtos változatát
Ezeket láttad már?
Marton Adrienn a TV2 gasztroműsorvezetője idén sem hagy minket szilveszteri recept ötletek nélkül. Bár a kialakult helyzet miatt most nem lehet nagy partykat vagy baráti összejöveteleket szervezni, ennek ellenére ezt az ünnepet is lehet meghitten, finom falatok társaságában tölteni. Adri az ételeket nemiképp újragondolta, hogy még színesebb legyen az óév búcsúztatása.
,,Ha szilveszter, akkor lencsefőzelék, ám mivel imádok kísérletezgetni a konyhában, nem a hagyományos ételt ajánlom. Az újragondolt változatot mustárral és joghurttal bolondítom meg, ez utóbbi kis tejes ízt ad neki. A főzelék mellé pedig kolbászos chipset javaslok.
Mustáros-joghurtos lencsefőzelék kolbász chipsszel
Hozzávalók:
Főzelék:
Egyéni hozzávalók:
Ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
1. A hagymát, fokhagymát felaprítjuk. A vöröshagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd rádobjuk a fokhagymát is.
2. Fűszerezzük borssal, római köménnyel és átpirítjuk őket.
3. Mehet a lábasba az előző éjszaka beáztatott lencse, felöntjük alaplével.
4. Beledobjuk a babérlevelet és puhára főzzük. Ha szükséges megsózzuk.
5. A joghurtot elkeverjük a dijoni mustárral és a keményítővel, majd besűrítjük vele a főzeléket.
6. Amikor már sűrű a főzelék belecsepegtetjük a citromlevet, jól elkeverjük.
7. A kolbászt kis kockákra vágjuk és lepirítjuk, egy tálkába szedjük.
Tálalás:
Tálaláskor a megszórjuk petrezselyemmel és a kolbász chipsszel, majd megcsurgatjuk a kolbászzsírral és joghurttal.