Gyors, könnyű és finom keksz karácsonyra
Márk Szonja, az Édesem cukrásza most egy könnyen elkészíthető receptet mutat meg, ami pont jókor jön, ha valami finom édességgel szeretnéd megnyerni a családot vagy a barátokat karácsonykor. De a kekszek akár ajándékba is készülhetnek.
Ezeket láttad már?
Ugye kekszet sütni mindenki tud, de azért jól jöhet egy kis segítség. Ha van egy klassz recept, akkor hidd el gyerekjáték lesz az egész. A videóban pedig még el is leshetsz pár cukrász trükköt.
Hozzávalók:
110 g vaj, puha, 100 g kristálycukor, 1/2 tojás (kikeverve, és úgy megfelezve), 120 g búzafinomliszt, 45 g kakaópor, cukrozatlan, egy csipet fahéj, őrölt, 1/4 teáskanál só
Elkészítés
- Keverd össze a az összes hozzávalót egy késes robotgépbe, és dolgozd össze.
- Ha a massza sima, formálj belőle korongot, és csomagold frissentartó fóliába. Tedd hűtőbe két órára.
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Bélelj ki sütőpapírral két tepsit.
- Lisztezd be alaposan a gyúródeszkát és a tészta tetejét is. Nyújtsd a tésztát 4 milliméter vékonyra, és szaggass ki belőle különböző formákat.
- Addig gyúrd újra a "leeső" részeket, amíg még van a tésztából. Tedd át a formákat a tepsibe, és süsd őket 9 percig. Hagyd a tepsiben kihűlni.
- A formákat összeillesztheted és megtöltheted a kedvenc csokikrémeddel, vagy olvasztott csokoládéba márthatod. A díszítéshez pedig használj színes cukrokat, aszaltgyümölcsöt vagy magvakat.