Gyors egytálételt keresel? Itt a gerslis-csirke
Hozzávalók négy személyre: 1 evőkanál olívaolaj, 15 dkg gersli, 4 felső csirkecomb (filé), 1 evőkanál olaj, 2 sárgarépa, 4 szál szárzeller, 25 dkg csiperke, 1 kisebb fej hagyma , 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál kakukkfű, negyed teáskanál őrölt szerecsendió, só, bors, 1 liter csirkealaplé
Ezeket láttad már?
Így készítsd el
Hevíts fel egy serpenyőben az olajból egy evőkanállal, pirítsd meg rajta gerslit, majd tedd félre egy tálban. Kockázd fel a csirkecombokat, az előbb használt serpenyőben picit kapasd meg a sózott csirkecombokat, amíg meg nem fehérednek, majd ezeket is tedd félre a gersli mellé. Tisztítsd meg a répát, a zellert a gombát, vágd kisebb darabokra. Hámozd meg a hagymát, aprítsd fel ezt is. A maradék olajon pirítsd öt-hat percig a répát, a zellert és a hagymát, majd add hozzá a gombát és párold további tíz percet, míg a gomba leve nagyjából elpárolog. Tedd vissza a zöldségek mellé a gerslit és a csirkét, add hozzá a fűszereket, alaposan sózd és borsozd, végül öntsd fel az alaplével. Miután felforrt, vedd vissza a lángot alacsonyra, és párold további 30 percet. Tálaláskor szórd meg petrezselyemmel.