Gyönyörű kilátás, igazi magyaros ízekkel tarkítva: az Up & Down-ban jártunk

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Magyarként és budapestiként sokszor próbáltam már a magyaros éttermeket, de nem igazán volt olyan hely, ahol visszaköszöntöttek az igazi hazai ízek. Az Up&Down étterembe látogattunk el nemrégiben, és végre megtört a jég, és úgy éreztük, hogy olyan ételt kóstolhatunk, amiket a nagymamáink tettek az asztalunkra.

Az étteremhez érve már láthattuk, hogy tökéletes a vendéglátóhely elhelyezkedése, ugyanis a Fővám térnél, majdnemhogy a parton találod. Ez természetesen gyönyörű kilátással párosul, a Duna és a Szabadság híd látványa fogad minket.

A kiszolgálók kedvessége és figyelmessége már az első perctől kezdve elragadott minket, egy limonádé mellett arról is beszélgettünk velük, hogy mennyire jó végre egy olyan helyen lenni, ahol a magyar specialitások dominálnak az étlapon.

Nagyon jó érzés töltött el, amikor szemezgettem az étlappal, ugyanis a kiemelt kedvencem, a rántott csirkemell is szerepelt rajta, így természetesen egyből erre esett a választásom. Köretként krumplipürét tálaltak, amitől egyébként mindig félek - ugyanis ezt is sok helyen nem megfelelő módon készítik el. Nagyon örültem, hogy mind a rántotthús, mind a krumplipüré egyszerűen tökéletes volt.

A salátáknál pedig tesznek egy kis csavart a dolgokba, ugyanis kissé más ízvilággal rendelkeznek, mint az étlapon szereplő ételek, de mindenképpen érdemes kipróbálni, ugyanis ilyen ízletes előételeket még nem kóstoltál korábban sehol - ebben biztosak vagyunk.

Ha arra jársz érdemes megkóstolni a koktélokat és limonádékat, az utóbbit pedig cukormentes változatban is kérheted, és mindezt úgy, hogy meg sem érezd a különbséget a édesített és a cukormentes között.

Végezetül pedig egy nagyon különleges desszertválogatással "búcsúztunk" egymástól, amelyből persze a túrógombóc nem maradhatott ki, és két meglepetésdesszertet is kaptunk, így két újragondolt magyaros édességet is kipróbálhattunk.

Konfitált kacsacomb - reszelt káposztás tészta, kacsamáj velouté:

Bélszín - Borsmártás rizottó

Kacsa terrine - hagyma lekvár, házi kalács

Up&Down
1056 Budapest, Fővám tér 1.
https://upndown.hu/

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Yohji Yamamoto: „Az igazi divat eltűnőben van, de amíg élek, harcolok érte”

glamour plusz ikon Yohji Yamamoto: „Az igazi divat eltűnőben van, de amíg élek, harcolok érte”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)