Gyerekkorod emlékeit idézi meg ez a túrós finomság
Ez a finomság, amikor elkezd hűlni, megjelennek a puklik a tetején, és olyan lesz, mintha sok kis dunna lenne rajta – mint nagymamáink tiszta szobájában.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók kb. 20 szelethez a tésztához: 60 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor
3 evőkanál kakaópor, 3 tojás, 30 dkg kristálycukor, 3 dl langyos víz, 1,5 dl olaj.
A túrókrémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 4 evőkanál cukor, fél kg túró, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál vaníliaaroma, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja
Így készítsd el
Egy kevés tejben keverd el csomómentesre a pudingport, a többi tejet forrald fel, tedd bele a vanília pudingos tejet, a cukrot, és folyamatosan kevergetve főzd meg a pudingot. Amíg hűl, keverd össze a tésztához a lisztet, a sütőport és a kakaóport, a tojásokat habosítsd ki a cukorral. Add hozzá a vizet és az olajat, majd szépen forgasd bele a lisztes keveréket. A tésztát terítsd (ami elsőre lágynak tűnhet) egy kivajazott, kilisztezett 20x30 cm-es tepsibe. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A túrót keverd ki a porcukorral, a vaníliaaromával, a tojássárgával és a citromhéjjal. Amikor a túró kész, keverd bele a hideg pudingot is. Ezt az egészet töltsd egy habzsákba, és rácsozd be a kakaós tésztát. Told az előmelegített sütőbe és süsd kb. 40 percig. Sütés közben még nem alakul ki a puklis paplan kinézete, de ahogy kiveszed a sütőből és hűlni kezd, úgy esik össze a túrós csíkozás és emelkedik ki a kakaós tészta.