Ezt a hűsítő görögdinnye salátát mindenképpen ki kell próbálnod
Most, hogy ismét extrán forró napoknak nézünk elébe, jól fog jönni a kánikulában a GLAMOUR vezető szerkesztőjének könnyed dinnyés finomsága. Készítsd el te is!
Ezeket láttad már?
Minden évben alig várom, hogy végre beinduljon a nyári szezon és ellepjék a piacokat az évszak lefinomabb zöldségei és gyümölcsei. Nehéz lenne egy kedvencet kiválasztani, mindegyik finomságnak megvannak a maga különlegességei. Bevallom, a görögdinnyét mindig csak önmagában fogyasztottam, korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy esetleg egy étel meghatározó elemeként kóstoljam. Korábban már próbálkoztam egy-két fogással, úgy döntöttem idén sem hagyom abba a kísérletezést.
Pár próbálkozás, kóstolás után megszületett az új kedvencem, amit a nap minden szakaszában bírnék fogyasztani. Ráadásul egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, nincs benne nagyon speciális összetevő, amit ne lehetne könnyedén beszerezni, mégis tökéletes ízélmény ad.
Görögdinnye saláta
Hozzávalók
- 100 gramm rukkola
- 20 deka görögdinnye, felkockázva, kimagozva
- 10 deka fetasajt
- 5 deka pirított dió vagy napraforgó mag
- balzsamecet
- pár csepp citromlé
- só
- bors
- olívaolaj
- 1 kávéskanál méz
Így készítsd el
Halmozd a salátát egy nagy tálba, morzsold rá a feta sajtot, mehet rá a felkockázott dinnye. Önts egy másik tálba fél deci olívaolajat, adj hozzá sót, borsot, a citromlevet, ízlés szerint a balzsamecetet és végül a mézet. Keverd jól el, majd öntsd rá a salátára. Forgasd óvatosan össze, tálalás előtt díszítsd további feta sajttal és szórd meg a tetejét pirított napraforgó maggal vagy kesudióval is.