Ezt a hűsítő görögdinnye salátát mindenképpen ki kell próbálnod

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Most, hogy ismét extrán forró napoknak nézünk elébe, jól fog jönni a kánikulában a GLAMOUR vezető szerkesztőjének könnyed dinnyés finomsága. Készítsd el te is!

Most, hogy ismét extrán forró napoknak nézünk elébe, jól fog jönni a kánikulában a GLAMOUR vezető szerkesztőjének könnyed dinnyés finomsága. Készítsd el te is!
Most, hogy ismét extrán forró napoknak nézünk elébe, jól fog jönni a kánikulában a GLAMOUR vezető szerkesztőjének könnyed dinnyés finomsága. Készítsd el te is!
Fotó: Getty Images

Minden évben alig várom, hogy végre beinduljon a nyári szezon és ellepjék a piacokat az évszak lefinomabb zöldségei és gyümölcsei. Nehéz lenne egy kedvencet kiválasztani, mindegyik finomságnak megvannak a maga különlegességei. Bevallom, a görögdinnyét mindig csak önmagában fogyasztottam, korábban el sem tudtam volna képzelni, hogy esetleg egy étel meghatározó elemeként kóstoljam. Korábban már próbálkoztam egy-két fogással, úgy döntöttem idén sem hagyom abba a kísérletezést.

Csupán három összetevő szükséges, és máris elkészítheted álmaid salátáját - Recept

Csupán három összetevő szükséges, és máris elkészítheted álmaid salátáját - Recept

Pár próbálkozás, kóstolás után megszületett az új kedvencem, amit a nap minden szakaszában bírnék fogyasztani. Ráadásul egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, nincs benne nagyon speciális összetevő, amit ne lehetne könnyedén beszerezni, mégis tökéletes ízélmény ad.

Görögdinnye saláta

Hozzávalók

  • 100 gramm rukkola
  • 20 deka görögdinnye, felkockázva, kimagozva
  • 10 deka fetasajt
  • 5 deka pirított dió vagy napraforgó mag
  • balzsamecet
  • pár csepp citromlé
  • bors
  • olívaolaj
  • 1 kávéskanál méz

Így készítsd el

Halmozd a salátát egy nagy tálba, morzsold rá a feta sajtot, mehet rá a felkockázott dinnye. Önts egy másik tálba fél deci olívaolajat, adj hozzá sót, borsot, a citromlevet, ízlés szerint a balzsamecetet és végül a mézet. Keverd jól el, majd öntsd rá a salátára. Forgasd óvatosan össze, tálalás előtt díszítsd további feta sajttal és szórd meg a tetejét pirított napraforgó maggal vagy kesudióval is.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Az 51 éves Heidi Klum forró fotójától azonnal zavarba jössz, kamerák előtt villantotta meg a mellét

Az 51 éves Heidi Klum forró fotójától azonnal zavarba jössz, kamerák előtt villantotta meg a mellét

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)