Gluténmentes duplacsokis Sacher-torta Babiczky-Pfliegel Dórával
Promóció
Egy finom Sacher-tortát mindenki örömmel fogad, ezért gondoljunk azokra is, akik ételérzékenységben szenvednek!
Ezeket láttad már?
Tarts velünk és Babiczky-Pfliegel Dórával, aki segít egy ellenállhatatlanul finom duplacsokis és gluténmentes tortát elkészíteni! Nézd meg receptvideónkat és készítsd el otthon!
Hozzávalók (8 adaghoz, 26-os tortaformához)
Glazúr: 1 ek ha kell mandulatej
1 ek kókuszvirág cukor
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
Torta: 1 g só
1 tk balzsamecet krém
1 kk szódabikarbóna
1 db vaníliarúd kikapart belseje
5 ek kakaópor (Holland kakaópor)
10 dkg gluténmentes étcsokoládé
22 dkg darált dió
15 dkg kókuszvirág cukor
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
8 db tojás kettéválasztva
Elkészítés
Az első három hozzávalót tegyük aprítóba (a fehérjét kivételével), ahol alaposan kikeverjük, de nem túl hosszan, nehogy a hő hatására megolvadjon a kókuszvirág cukor. Utána jön a dió és az étcsoki. Ezzel is keverjük, daráljuk, majd a holland kakaópor, a vanília, a szódabikarbóna, a balzsamecet krém és a csipet só is az aprítóban landol, és persze közben nyomjuk a gépet fáradhatatlanul. Ezután a tojásfehérjéket nem túl kemény habbá verjük, a csokimasszát egy nagy keverőtálba tesszük és szilikon lapáttal a habot 3 részletben lazán hozzákeverjük. Önthető, nem túl folyékony masszát kell kapnunk. Kivajazott sütőformába, vagy szilikon formába beletesszük, elegyengetjük, és sütőben alsó-felső sütéssel 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy ne legyen nyers (ha ügyesek vagyunk szaftos, de nem nyers tésztát kell kapnunk.) Sütőrácsra kiborítjuk, ami eddig alul volt az lesz most fent.
A sárgabarack lekvár:
Miközben a torta sül, felmelegítünk 4-5 ek. sárgabarack lekvárt 2 tk. sütőrummal, és még forrón a forró tortára csurgatjuk. (Itt a lényeg, hogy a forró tortára csurgatott forró folyadék a torta mélyebb rétegeibe képes hatolni, ezáltal nem csak a tetején lesz barackos, hanem a tészta kitágult pórusain mélyebbre jut, és jó szaftos lesz. Plusz pont, hogy a tetejére a csoki glazúrt is könnyebben rá tudjuk varázsolni.) Így hagyjuk egy negyed órát pihenni. Közben elkészítjük a glazúrt.
A glazúr:
Vízgőz fölött egy fém edénybe a vajra szitáljuk a kakaóport, majd a cukrot is hozzákeverjük, és felolvasztjuk, kevergetjük, míg homogén, majonéz állagú nem lesz. Ha kell, akkor a mandulatejjel lazítjuk. A tortáról habkártya segítségével lesimítjuk a fölösleges sárgabarack lekvárt, és a cca. 80 fokos glazúrral a tetejét és az oldalát is bevonjuk. Egy éjszaka jót tesz neki, szigorúan torta búra alatt, hogy ne száradjon ki!