Glutén- és laktózmentes málnás sajttorta a nyugodt bűnözéshez
Egy mennyei sajttortának nincs párja a világon, pláne ha van egy tuti recepted mentes változatra is. Ha nincs épp ötleted mivel készülj a hétvégére, válaszd ezt a szuper finomságot.
Ezeket láttad már?
Glutén- és laktózmentes málnás sajttorta
Hozzávalók a tésztához: 10 deka vaj, 15 deka mandulaliszt, 1 tojás, 1 csipet só, fél csomag sütőpor. A krémhez: 25 deka laktózmentes sajtkrém, 10 deka xilit, 1,5 deci laktózmentes tejszín, 2 tojás, 1 csipet só, 2 evőkanál keményítő, pár csepp lime leve. A tetejére: ízlés szerint málna
Így készítsd el
Gyúrd össze a tészta alapanyagait, majd fóliába csomagolva tedd félórára a hűtőbe. Míg pihen a tésztád, készítsd el a krémet. Válaszd szét a tojásokat, tedd egy tálba az összes hozzávalót a két tojás sárgájával, majd keverd jól össze. Verd kemény habbá a fehérjét, óvatosan forgasd bele ezt is. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, nyújtsd ki a tésztát, tedd egy piteformába, halmozd rá a krémet, a tetejére a málnát, végül süsd az egészet 25 perc alatt készre. Tálald jól kihűtve. Ha nem szeretnéd a málnával megsütni a tortát, nyugodtan hagyd el, rakd rá utólag frissen a kész tortára.