Friss, könnyű, habos és csokis!
Friss, könnyű, habos és csokis! Meglátod ez a finomság mindenkinek ízleni fog!
Ezeket láttad már?
Indiáner
Hozzávalók 12 darabhoz: A tésztához: 5 tojás. 3 evőkanál víz, 10 dkg finomliszt, 5 dkg cukor. A krémhez: 2 dl növényi tejszín (ízlés szerint). A tetejére: 15 dkg tejcsokoládé (lehet ét is)
Így készítsd el:
Keverd el a tojások a sárgáját a vízzel és dolgozd a liszt negyed részével sima péppé. Verd a fehérjét a cukorral kemény habbá. A sárgás péphez lassanként keverd hozzá a fehérjehabot és a maradék lisztet is forgasd bele óvatosan. Kanalazd a tésztát nagy lyukú habzsákba, és nyomj kb. 5 cm átmérőjű, egyforma tallérokat egy sütőpapírral lefedett gáztepsire. Süsd meg előmelegített sütőben 170 °C-on 10-15 percig, amíg szép világosbarnák lesznek. Olvaszd fel a csokit vízgőz felett, majd mártsd bele a kihűlt tallérokat. Amíg megszilárdul a csoki, verd a tejszínt kemény habbá. Nyomj a tallérok felére habzsákból habot, majd tedd rájuk a másik felüket.