Finom grillezett garnélanyárs, ami a grillszezon kedvenc fogása lesz
Ezeket láttad már?
Grillezett avokádó saláta garnéla nyárssal
Hozzávalók: 2 db avokádó, 4 db paradicsom, 1 db sárga kaliforniai paprika, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 db kis fej lila hagyma, tortilla chips, szőlőmagolaj, dióolaj, só, 2 db lime, porcukor, 200 gramm garnéla, 2-3 gerezd fokhagyma, bambusznyárs, olaj a sütéshez
1. Az avokádókat pucold meg, és mindegyiket vágd nyolc cikkre, enyhén kend be olajjal, majd süsd meg serpenyőben.
2. A paprikák belsejét távolítsd el, húsukat vágd vékony csíkokra, és egy serpenyőben nagy lángon pirítsd meg őket.
3. A paradicsomok magházát távolítsd el, levüket szűrd egy tálba a dresszinghez. A paradicsomok húsát vágd csíkokra, a lila hagymát hasítsd négyfelé, majd szeleteld vékony csíkokra.
4. A felkarikázott fokhagymákat pirítsd meg egy kis olajon, majd a paradicsom levéhez facsarj egy lime-ot, adj hozzá porcukrot, sót, szőlőmagolajat, dióolajat és jól keverd össze, végül forgasd bele a zöldségeket.
5. Tálaláskor tedd a zöldségek tetejére a grillezett avokádókat és a garnélanyársakat. A tányér szélére pedig szórj tortilla chipszet, lime gerezdet.
Tipp: Ne ess kétségbe ha túl kemény az avokádó, csak alacsonyabb hőmérsékleten és tovább kell sütnöd. A saláta kiváló marhasültek mellé.