Felejtsd el a rántott húst, készítsd el inkább ezt!
Mit szólsz, ha mostantól egy időre elfelejted a klasszikus rántott húst? Öltöztesd új köntösbe a kulináris ízlésedet. Te magad is meg fogsz lepődni az ízeken!
Ezeket láttad már?
Roston sült csirke paradicsommal, mozzarellával
Hozzávalók: fél kiló csirkemellfilé, 2 fej paradicsom, 15 deka mozzarella, só, bors, oregánó,4 evőkanál olívaolaj, pár csepp lime leve, 2 teáskanál mustár, fél marék bazsalikom
Így készítsd el:
Mosd meg a csirkét, távolítsd el a nem odaillő részeket. Vágd vékony szeletekre, sózd, borsozd. Készíts el egy végtelenül egyszerű pácot. Keverj az olajhoz szárított oregánót, bazsalikomot, pár csepp lime levét, 2 teáskanál mustárt. Forgasd bele a húst, hagyd egy picit állni, majd süsd meg hirtelen minden oldalát egy serpenyőben. Amikor minden hús elkészült, helyezd az összeset egy hőálló tálba. Karikázd fel a paradicsomot, szeleteld fel/ reszeld le a mozzarellát. Rakj az összes húsra bazsalikomot, paradicsomot, majd végül a sajtot. Dobd be 12 percre a 185 fokos sütőbe. Tálald édesburgonyapürével, vagy friss salátával.