Fehércsoki és eper, ezt a sütit imádni fogod
Tudjuk persze, hogy az eperszezon még egy kicsit odébb van, de hát mi már annyira várjuk!
Ezeket láttad már?
A boltokban lassan már lassan megérkeznek az első eperszállítmányok, úgyhogy elkezdtünk kutatni isteni receptek után. Most mutatunk is egy szuperegyszerű, de elképesztően finom sütit, aminek a két fő összetevője a fehércsoki és az eper.
Fehércsokis-epres süti
Hozzávalók kb. 12 szelethez:
Így készítsd el:
1. Bélelj ki zsírpapírral egy 18x20 cm nagyságú mély tepsit, és rakd ki a keksszel. Az epret mosd meg és csepegtesd le. A fehér csokoládét törd össze, és gőz fölött olvaszd meg. A habport verd fel a cukorral és a tejjel. A zselatint keverd 1 dl forró vízbe, és olvaszd fel.
Olvastad már? 7 forró ital, amitől gyönyörű lesz a bőröd [https://www.glamour.hu/szepseghirek/szepito-teak-7-forro-ital-a-gyonyoru-borert-17104]
2. A megolvadt csokoládéból vegyél 1-2 evőkanállal és dolgozd össze a felolvasztott zselatinnal, majd öntsd a csokihoz és mixerrel alaposan keverd át. Öntsd a fehér csokis-zselatinos masszába a tejfölt, és keverd át mixerrel alaposan. Végül add hozzá a felvert tejszínt és megint jól keverd össze.
3. Kenj a kekszre vékony réteg fehér csokis krémet, majd sűrűn rakd ki az eperrel és fedd be a maradék krémmel. Ütögesd a tepsit a munkaasztalhoz , hogy a krém egyenletesen elterüljön, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára, de minimum hat órára. Díszítsd eperszeletekkel.