Felfedjük a legfinomabb fahéjas csiga titkos hozzávalóját
Ennek a puha, omlós fahéjas csigának senki nem tud majd ellenállni. Dobd össze az ünnepekre, és gyűjtsd be a bókokat. Meglátod, ezért sütiért megéri fáradozni - különösen akkor, ha egy titkos, eddig talán nem túl gyakran használt hozzávalót is beiktatsz.
Ezeket láttad már?
Nekünk elhiheted, néha megéri csavarni kicsit a jól bevált recepteken. A kevesebb általában több, szóval nem kell túlzásba esned. A bejgli például isteni egy kis narancslekvárral, a fahéjas csiga pedig új dimenziókba kerül, ha adsz hozzá némi extrát.
Hozzávalók a tésztához:
- 500 g liszt
- 20 g vaj
- 20 g cukor 20 gramm élesztő
- 5 g só
- 180-200 ml tej
- 250 g vaj
- 25 g liszt
Hozzávalók a tetejére
- 250 g barna cukor
- 170 g olvasztott vaj
- 25 g fahéj
Így készítsd el
Gyúrd össze a tészta alapanyagait, kivéve a 250 g vajat és a 25 g lisztet, formálj belőle gombócokat, majd tedd félre tíz percig pihenni. Gyúrd össze a kimaradt vajat és lisztet, csomagold a pihentetett tésztába. Ha megvagy, nyújtsd ki az így kapott tésztát, és hajtsd össze három részben. Pihentesd ismét, hajtsd össze négy részben. Ismételed meg még egyszer ezt a folyamatot, majd nyújtsd ki az így kapott tésztát 4-5 milliméter vastagra. Ezután keverd össze a kenéshez szükséges összetevőket, és kend el a kinyújtott tésztán. Ha megvagy, tekerd fel, darabold fel és helyezd a tepsire. Süsd 170 fokon 15-18 perc alatt, sütés után pedig még forrón locsold meg juharsziruppal is - bizony, ez lesz az az extra, amit eddig valószínűleg nem használtál, pedig ínycsikladozóvá teszi a végeredményt.
A recept eredetileg 2016-ban a GLAMOUR decemberi számában jelent meg.