Ezzel az édességgel minden vendéged leveszed a lábáról!
Ezeket láttad már?
Édes tejfölben sült túrógombóc:
Hozzávalók hat személyre: 2 szikkadt zsemle, 2 dl tej, 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola (aki szereti), 1 tojás, 4 evőkanál zsemlemorzsa
A szószhoz: 3,5 dl tejföl, 1 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére: 5 dkg vaj + 2 kanálnyi a tálhoz, 5 dkg cukor, 10 dkg zsemlemorzsa
Így készítsd el
Áztasd be a zsemléket a tejbe. Csavard ki az áztatott zsömlét, keverd össze a túróval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a mazsolával, végül add hozzá a tojást és a zsemlemorzsát is. Kenj ki vajjal egy tűzálló tálat. Készíts a túrós masszából hat-hét centi átmérőjű gombócokat, rakd bele egy edénybe. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Keverd el a szószhoz a tejfölt, a tojással, a cukorral, a vaníliás cukorral, majd öntsd rá a gombócokra. Süsd meg a sütőben, addig, amíg a tejföl megpirul rajta. Míg sülnek a gombócok, olvaszd fel a vajat, szórd rá a cukrot, a zsemlemorzsát, pirítsd meg, miközben kevergeted. A cukor közben kissé karamellizálódik, így a morzsa finom, édes és ropogós lesz. Végül szórd meg azzal a megsült gombócok tetejét.