Ezzel a gluténmentes fánkkal biztos, hogy jól indul a hét
Itt a fánkszezon, ideje remekelni a konyhában. Az alábbi recept tökéletes lehet azoknak is, akik szeretnék mellőzni a glutént az életükből. Próbáld ki te is!
Ezeket láttad már?
Gluténmentes farsangi fánk
Hozzávalók: 2 db m méretű tojás, 250 ml tej, 30 g friss élesztő, csipet só, 1 teáskanál vanília aroma, 80 g cukor, 50 g margarin, 550 g gluténmentes lisztkeverék a sütéshez: olaj
Így készítsd el
Keverd el a tojásokat a tejjel, az élesztővel, a sóval, vanília aromával és cukorral, majd verd fel habverő segítségével. Olvaszd fel a margarint, add hozzá a keverékhez és gyúrd össze a liszt hozzáadásával alaposan. Az így kapott tésztát keleszd a duplájára harminc perc alatt ötven fokos sütőben sütőfóliával letakarva. Ezután gyúrd át, nyújtsd ki egy centi vastagra és szaggasd ki egy hat centi átmérőjű köralakú szaggatóval, a közepére pedig csinálj lyukat egy kisebb szaggató segítségével. Az így kapott fánkokat helyezed egy sütőpapírral bélelt tepsibe, takard le és tedd be az ötven fokos sütőbe további húsz percre kelni. Amikor a tészta szépen megkelt, melegíts egy serpenyőben olajat és süsd ki a megkelt fánktésztát. Díszítsd olvasztott csokival, cukorkával, valamint különböző öntetekkel.
Keress még több szuper receptet a recepttar.hu oldalon!