Ezzel a finomsággal indítsd a spárgaszezont!
Mi már nagyon várjuk, hogy friss spárgával és édes hazai eperrel kísérletezzünk a konyhában. Ez a csodás saláta igazi tavaszi kuriózum, ha ránk hallgatsz már most feljegyzed a top tavaszi receptjeid közé.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók: 3 db zöldspárga, 5 dkg eper, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál fehérborecet (vagy balzsam- vagy málnaecet), fél teáskanál nádcukor, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, chili ízlés szerint (elhagyható), pirított dió
Így készítsd el:
Mosd meg, majd darabold fel a spárgát. Ha nem találsz friss spárgát, üvegessel is elkészítheted. Párold meg olajon, az előre csomagolt verziót csak egy kicsit kell megfuttatni. Amikor kész szórd meg nádcukorral, hogy kicsit átvegye a karamella jellegzetes ízeit. Pár perc után, fűszerezd tetszés szerint, öntsd fel borecettel. Közvetlenül a tálalás előtt vágd apróra az epret és végül forgasd össze a spárgával és szórd meg a tetejét pirított dióval.