Ezzel a desszerttel soha nem lősz mellé: Csokis túrótorta
A csoki és a túró tökéletes alapja minden desszertnek, pláne nyert ügyed van, ha egyszerre mindkettőt használod.
Ezeket láttad már?
Csokis túrótorta
Hozzávalók 12 szelethez: 20 dkg kekszmorzsa, 2 evőkanál vaj, 50 dkg krémtúró, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2 teáskanál vaníliapaszta, 10 dkg porcukor, 2 lap zselatin, 10 dkg étcsokoládé, csokoládéforgács a díszítéshez
Így készítsd el:
Olvaszd fel a vajat, add hozzá a kekszmorzsához, majd nyomkodd bele egy tortaformába. Addd a krémtúróhoz a tejet, a tejfölt, a vaníliapasztát, a cukrot, a lapzselatint és keverd jól össze. Válaszd ketté a krémet, az egyik felét keverd össze olvasztott étcsokoládéval. Rétegezd a tortaformába a fehér és a csokis krémet váltogatva addig, míg minden krém el nem fogy, ezután tedd hat órára a hűtőbe. Szeletelés előtt, szórd meg a torta tetejét a csokiforgáccsal.