Ezt a diétás csokitortát ki kell próbálnod!
Végre egy süti, amit könnyedén beilleszthető a diétádba! Dávid Petra finteszguru mennyei laktóz- és cukormentes csokitortát ajánl mindazoknak, akik nem szeretnének lemondani az édes élvezetekről!
Ezeket láttad már?
Csokitorta
Hozzávalók a piskótához: 6 db tojás, 3 evőkanál zsírszegény holland kakaópor, 3 evőkanál NoCarb rostmix
6 evőkanál eritrit a krémhez: 2 csomag dia-wellness hideg csokipuding, 3 deci laktózmentes tej, 4 evőkanál Ráma laktózmentes margarin a díszítéshez: eper, mandulaforgács
Így készítsd el:
A tojásokat válaszd ketté, habosítsd fel a sárgáját. Adj hozzá három evőkanál eritritet, majd habosítsd tovább. Szitáld rá a rostmixet, a kakaót, és alaposan dolgozd össze. A tojások fehérjét verd kemény habbá, add hozzá a maradék három evőkanál eritritet is, és ezzel is keverd össze. Öntsd rá a tojássárgás krémet, és spatulával óvatosan dolgozd össze a piskótamasszát. Öntsd nagy méretű szilikonos tortaformába, és süsd készre 180 fokos, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt. A krémhez a pudingport keverd a tejjel krémmé, majd kanalanként add hozzá a margarint és keverd addig míg krémes állagú nem lesz. Tedd hűtőbe, majd ha kihűlt a piskóta, vágd ketté és kend meg a csokikrémmel. Végül díszítsd tetszőlegesen.
A recept a GLAMOUR 2017. decemberi számban jelent meg korábban.