Ezerjó szelet egy csudijó napra otthon
Most végre mindannyiunknak jut egy kis extra idő a konyhában remekelni, sőt akár egy új hobbit is felfedezhetünk magunknak a karantén alatt, ez pedig a sütés-főzés. Próbáld ki legközelebb ezt a pofonegyszerű receptet!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók kb. 18 szelethez: A tésztához: 20 dkg liszt, 12 dkg hideg vaj, 1 dl tejföl, 1 csipet só
A máktöltelékhez: 1 tojás, 5 dkg porcukor, 8 dkg darált mák, 15 dkg magozott meggybefőtt
A túrótöltelékhez: 1 tojás, 5 dkg porcukor, 15 dkg tehéntúró, 1 evőkanál cukor, 5 dkg mazsola
Az almás töltelékhez: 3 alma, 5 dkg cukor, 1 csipet őrölt fahéj, 2 evőkanál darált dió
Így készítsd el
Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, és oszd négy egyforma cipőre. Nyújtsd ki egyenként 23X13 centis tepsi vagy sütőforma nagyságúra. Fektesd bele az első a formába, majd a mák töltelékhez keverd a tojást a porcukorral krémesre, majd dolgozd bele a mákot és a lecsepegtetett meggyet. Simítsd rá az első tésztalapra, tedd rá a következő lapot. A túrótölteték hozzávalóit keverd ki, simítsd a második lapra, majd rakd rá a következő tésztalapot. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Az almás töltelékhez hámozd meg az almát és reszeld le. A kinyomkodott almát ízesítsd cukorral, fahéjjal. A tésztalapot szórd meg darált dióval, majd simítsd rá az almát és fedd be az utolsó lappal. Szúrd át több helyen egy nagy villával vagy hurkapálcával, majd süsd tíz percet 200 fokon, tíz percet 170 fokon, majd ezután még további harminc percet. Ha kész, hagyd a tepsiben kihűlni, tálalás előtt, szórd meg porcukorral.