Ezektől a jégkrémektől nem fogsz hízni
A nagy melegben nincs is jobb, mint egy finom házilag készített jégkrémet elővenni a hűtőből. Lesd el Marton Adrienn foodstylist, műsorvezető otthon is könnyedén elkészíthető alakbarát receptjeit, és garantáljuk, hogy könnyebb lesz a forróságot elviselni.
Ezeket láttad már?
Tej- és gluténmentes dinnyefagyi áfonyaszemekkel és kivihéjjal
Hozzávalók formától függően és ízlés szerint: dinnyelé, áfonya, kivi, méz, jégkrémkészítő forma, pálcikák
Így készítsd el:
Magozz ki egy vastagabb szelet dinnyét és helyezd aprítógépbe pár szem eperrel és mézzel. Töltsd fel a jégkrémformákat az így kapott folyadékkal úgy, hogy a tetejéig még kb. 1 cm-nyi hely maradjon, majd 30-40 percre tedd a fagyasztóba. Amikor már kásás a dinnyelé, de még nem fagyott meg teljesen, akkor keverj minden egyes jégkrémformához 8-10 szem áfonyát, hogy úgy látszódjanak, mintha a dinnye magjai lennének. Tedd vissza a jégkrémeket a mélyhűtőbe még egy órára. Ha teljesen megfagyott, öntsd a meghagyott egy cm-es területre az összeturmixolt kiwit, majd szúrd bele a pálcikákat. Még egy órára tedd vissza a mélyhűtőbe, és már fogyaszthatod is.
GLAMOUR-tipp: Amikor mézzel édesíted a dinnyelevet, egy kicsit édesebbre készítsd, mert a fagyasztás után kevésbé intenzívek az ízek, így a méz is gyengébben fog érződni.
Tej- és gluténmentes kókuszvizes fagylaltok gyümölcsdarabokkal
Hozzávalók formától függően és ízlés szerint: kókuszvíz, édesítőszer (agáve és mézen kívül bármi, például eritrit)
vegyesgyümölcsök, menta- vagy bazsalikomlevél, jégkrémforma, pálcika
Így készítsd el:
Vágd félbe a gyümölcsöket és helyezd őket sűrűn a forma oldalaira. Ahhoz, hogy még színesebb fagyikat kapj, használj vágott bazsalikomot vagy mentalevelet. A maradék részeket töltsd fel az édesítőszerrel összekevert kókuszvízzel, majd szúrd minden egyes fagylaltformába a pálcikákat. Hűtsd három négy óráig mélyhűtőbe helyezve a kókuszvizes fagylaltokat.
A receptek a GLAMOUR 2016. júniusi számában jelentek meg