Ezek az idei grillszezon legjobb fogásai, amiket muszáj elkészítened
Szervezz kertipartit a barátaidnak és varázsold el őket néhány szuper grillétellel. Lesd el a tapasztalt bbq- és grillszakács, Stoller Márton pompás nyári fogásait, melyet a GLAMOUR egyik nyári számában ajánlott. Ezekkel az ételekkel biztos sikered lesz!
Ezeket láttad már?
Aszaltszilvás-baconos pecsenye kacsamáj
Hozzávalók: fél kiló pecsenye kacsamáj (liba-, csirke- és akár pulykamájból is finom), 10 deka aszaltszilva, 1 csomag szeletelt bacon, rozmaringágak
Így készítsd el:
Tisztítsd meg a májakat, a magozott aszaltszilvát óvatosan nyomkodd bele, majd jól tekerd körbe szalonnával. Végül szúrd át rozmaringággal és mehet is a grillre. A szalonna megóvja a májat a kiszáradástól és jó ízt ad neki.
Padlizsános kuszkusz
Hozzávalók: fél csomag kuszkusz, 2-3 padlizsán, 3 fej hagyma, 1 citrom leve, ízlés szerint kakkukkfű, olívaolaj, só, bors
Így készítsd el:
A kuszkuszt öntsd le forró vízzel és fedd le tíz percre. A padlizsánokat kicsit szurkáld meg, süsd meg és tedd még melegen zárható dobozba, így könnyebb lehúzni a héját. Ezután hámozd meg és aprítsd fel. A hagymát vékonyszeletekre vágva pirítsd aranybarnára. A padlizsánt, a hagymát, a pár csepp olívaolajat, a citromlevet és az apróra vágott kakukkfüvet keverd hozzá a kész kuszkuszhoz. Végül sózd, borsozd.
A két recept eredetileg a 2017-es GLAMOUR Beach számában jelent meg.