Ez lesz életed legfinomabb sütije!
Most, hogy tombol az eperszezon és a bodza is elkezdett virágozni, itt az ideje, hogy süss valami mennyei finomságot.
Ezeket láttad már?
Bodzás-epres torta cukormázzal
Hozzávalók 12 szelethez: A tésztához: 16 db tojás, 20 deka porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 deka (olvasztott) vaj + a formához, 20 deka liszt + a formához, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só. A töltelékhez: 45 deka eper (gazdagíthatod a tölteléket rebarbarával), 5 deka cukor, 2 evőkanál házi bodzaszörp. A mázhoz: 20 deka porcukor, 2 evőkanál tejszínhab, 1 evőkanál házi bodzaszörp . A díszítéshez: eper, néhány nagyobb fej bodzavirág
Így készítsd el
Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Vajaz és lisztezz ki egy 26-28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A tojásokat verd jó habosra a cukorral és vaníliás cukorral. Add hozzá kis adagokban a sütőporos lisztet, egy csipet sót majd az olvasztott vajat. A keveréket öntsd a formába, és süsd 30-40 perc alatt aranybarnára és hagyd kihűlni a tésztát a formában. A töltelékhez mosd meg az epret, vágd apró darabokra. Melegítsd fel a cukorral és bodzaszörppel egy lábosban, főzd 5-8 percig, amíg lekvár állagú lesz, majd hűtsd ki. Ezután vágd a tésztát vízszintesen két lapra. Az alsó kend meg az epres péppel, borítsd rá a tetejét. A mázhoz keverd össze a porcukrot a bodzaszörppel és annyi tejszínhabbal, hogy sűrű krémes állagú masszát kapj. Kend meg vele a torta tetejét, engedd, hogy szépen lecsurogjon az oldalára. Szobahőmérsékleten, lefedve pihentesd minimum fél órát, hogy a máz megszilárduljon. Tálaláskor díszítsd apróra kockázott eperrel és bodzavirággal.