Ez lesz életed legfinomabb Márton-napi fogása
Itt az ideje egy kis libás finomságot készítened. Sürögj-forogj, készülődj kedvedre, mi pedig mutatunk egy tuti receptet.
Ezeket láttad már?
Ropogósra sült libamell lilakáposzta-krémmel és párolt káposztával
Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb fej lilakáposzta, 25 gramm tengeri só, 3 evőkanál étolaj, 6 dl víz, 2 teáskanál almaecet, fél narancs leve, 2 csipet köménymag (őrölt), 1,5 dl kókusztej, 1 csili paprika (piros), 1 evőkanál étkezési keményítő, 4 db libamell, só, bors
Így készítsd el
Távolítsd el a káposzta sérült leveleit, vágd ki a torzsát. Vágd a fejet negyed cikkekre, majd csíkozd fel. Hintsd rá a sót, majd forgasd át vele a káposztát és tedd félre harminc percre állni. Melegítsd fel fazékban az olajat és szedd rá a jól kinyomott káposztát, majd rögtön add hozzá a víz egyharmadát. Folyamatos keverés közben párold meg közepes lángon kb. 50 percig. Közben add hozzá a maradék vizet is, hogy folyamatosan legyen alatta folyadék, amin párolódhat. Ha megpuhult a káposzta, add hozzá az almaecetet, a narancs levét, keverd át és főzd addig, amíg az összes leve elpárolog. Az elkészült káposztát ízesítsd az őrölt köménnyel ízlés szerint. Tedd az elkészült káposzta harmadrészét turmixgépbe, öntsd hozzá a kókusztejet, dobd bele a finomra vágott csilit, sózd, borsozd és mixeld össze. A keményítőt keverd el kevés vízzel, öntsd a káposztakrémhez és forrald még 1-2 percig. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A húst mosd meg, szárítsd le, vagdosd be éles késsel a bőrét (óvatosan a húsát ne érje a kés). Sózd, borsozd, majd tedd a bőrös oldalával lefelé a felforrósított száraz serpenyőben, szép lassan süsd ki a zsírját. Ha szép ropogósra sült a bőre, öntsd ki a serpenyőből a fölösleges libazsírt és fordítsd meg a húst, és pirítsd meg a másik oldalát is. Tedd a félkész libamelleket sütőpapírral borított tepsire, és süsd a sütőben húsz perc alatt készre. Pihentesd a megsült húst 5-10 percig, majd szeletelheted. Tálald a párolt lila káposztával és a lilakáposzta- krémmel.