Ez lesz a Húsvét kedvenc sütije: Mini isler
Készítsd el ezt a híres sütit. Díszítsd fel cukorgyöngyökkel, pisztáciával vagy dióval. Húsvétkor még ajándéknak is tökéletes a hímes tojás helyett.
Ezeket láttad már?
Ha oválisra szaggatod a tésztát, még stílusosabb lesz. Próbáld ki te is!
Mini isler – a gyerekek kedvence
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
A tésztához: 40 dkg liszt, 5 dkg darált dió, 12,5 dkg porcukor, 25 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1 evőkanál vaníliás cukor
A töltelékhez: 10 dkg ribizlilekvár, 10 dkg eperlekvár
A díszítéshez: 2 tábla étcsokoládé tortabevonó, cukorgyöngyök, pisztácia, dió
Így készítsd el
Keverd össze az átszitált lisztet a darált dióval és a porcukorral, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a vajjal, végül add hozzá a tojássárgáját és a vaníliás cukrot. Gyúrd cipóvá, csomagold fóliába és tedd egy órára a hűtőbe. Hűtés után gyúrd át a tésztát újra, majd nyújts ki egy lisztezett deszkán öt milliméter vastagságra és szaggass ki hét centis köröket. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, rakd rá a tésztát és süsd meg kb. tíz perc alatt. Ha széleik elkezdenek barnulni, akkor már készen vannak. Hűtsd ki, közben a lekvárt melegítsd fel egy kis edényben. Ez azért szükséges, mert ha meleg lekvárral ragasztod össze a kekszeket, miközben hűlnek, sokkal jobban összetapadnak, mintha hideg lekvárral dolgoznál. Kend meg a lekvárral a kekszeket, ragassz párba egy-egy darabot. Ha kész vagy, olvaszd fel a csokoládét vízgőz fölött, add hozzá az olajat, és vond be azzal sütiket. A sütik tetejét ízlés szerint pisztáciával, cukorgyönggyel díszítheted.
Elkészítési idő: 60perc 20 darabhoz (7 cm átmérőjű)
419 Kcal