Ez az almás süti lesz mostantól a párod a kedvence
Készítsd el szerettednek ezt a mennyei szabolcsi almás szeletet!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók kb. 15 szelethez: 40 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, 25 dkg vaj + a kenéshez, 10 dkg+3 evőkanál porcukor, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, 1,5 kg alma (jonatán), 4 evőkanál étolaj, 1 citrom reszelt héja, 1 citrom leve, 1 teáskanál fahéj
Így készítsd el:
Szitáld át a lisztet, keverd el a sütőporral, morzsold el a vajjal, adj hozzá tíz deka porcukrot, a tojást, a tejfölt és jól dolgozd össze. Ha megvagy, pihentesd harminc percen keresztül a tésztát a hűtőben. Közben az almákat hámozd meg, vágd ki a magházukat, reszeld le nagylyukú reszelőn, a levét kissé nyomkodd ki. Dinszteld meg olajon a lereszelt almát. A citrom levét és a héját három evőkanál porcukorral és keverd össze egy csipet fahéjjal, ízesítsd az almatöltelékkel, majd hagyd kihűlni. Melegítsd elő a sütőt kétszáz fokra. Felezd el a tésztát és az egyik felét tedd vissza a hűtőbe. A másikból nyújtsd ki nyújtódeszkán egy kb. 18x25 cm méretű tésztalapot. Rakd a kivajazott-kilisztezett tepsibe, szurkáld meg villával, és tedd az előmelegíttet sütőbe tizenöt percre, vedd ki, majd hagyd kihűlni. Oszlasd el az almatölteléket egyenletesen a tésztalapon. Nyújtsd ki a másik tésztát és helyezd rá a töltelékre, ezt a tésztalapot is szurkáld meg villával. Süsd a húsz perc alatt készre. Ha kicsit kihűlt szeleteld fel, hintsd meg a tetejét porcukorral.