Ez az áfonyás sajttorta mindent visz
Nagyon krémes, puha, omlós és extrán finom ez az áfonyás sajttorta, amihez természetesen remekül passzol más gyümölcs is. Próbáld ki eperrel, málnával, esetleg bolondítsd meg egy kis pisztáciával is.
Ezeket láttad már?
Áfonyás sajttorta
Hozzávalók
- fél kiló zabkeksz
- 10 deka vaj
A krémhez
- 500 gramm mascarpone
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 vaníliarúd
- 2 deci habtejszín
- 20 deka porcukor
- 2 kis csomag porzselatin
A tetejére
- 40 deka áfonya
- 15 deka cukor
- 1 kis csomag porzselatin
Így készítsd el
Daráld le a kekszet, olvaszd fel a vajat, keverd össze, nyomkodd bele egy tortaformába, majd rakd a hűtőbe. Míg pihen a tészta, készítsd el a krémet. Tedd a zselatint egy tálba, adj hozzá hideg vizet, hogy teljesen ellepje. Verd fel a habtejszínt a cukorral. Rakd egy másik tálba a mascarponét, add hozzá a citrom levét és a lereszelt héját, a vaníliarúd kikapart magját és a görög joghurtot. Jól keverd össze, mehet hozzá a zselatin és a tejszínhab is. Dolgozd össze, helyezd a formába, majd a hűtőbe. Az áfonyás tortafeltéthez, rakj félre pár szem áfonyát, a többit kezdd el hevíteni egy lábasban a cukorral, miután elérte a krémes állagot, vedd le a tűzről. Várd meg, hogy kihűljön, majd mehet hozzá a vízbe áztatott porzselatin is. Öntsd az egészet a torta tetejére, majd rakd legalább három órára a hűtőbe.