Ez a zebra torta lesz a kedvenc diétás édességed
Ha az ebéd már készül, de nincs ötleted a desszerthez, mutatjuk jelenlegi kedvencünket, a diétás zebra tortát!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók 12 szelethez:
25 dkg laktózmentes zsírszegény krémtúró, 25 dkg laktózmentes zsírszegény tehéntúró (darabos állagú), 4 evőkanál laktózmentes joghurt, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 tojás, 2 evőkanál édesítőszer (vagy ízlés szerint cukor), 2 evőkanál holland kakaópor
Így készítsd el
A krémtúrót és darabos túrót turmixold össze kézi mixerrel. Add hozzá a joghurtot és a pudingport. Folyamatos turmixolás mellett egyenként add hozzá a tojásokat, majd édesítsd a krémet ízlés szerint. Fontos, hogy krémes állagú legyen a massza, amit könnyen lehet önteni, de ne legyen túl folyékony. Az elkészült krémet oszd két részre: a krém kétharmadát tedd félre, a maradék egyharmadához keverd hozzá a kakaót. Bélelj ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral, a sütőt melegítsd elő 180 °C-ra.
Félóra alatt vidám, csiga-biga desszert - Könnyen elkészíthető recept
Félóra alatt vidám, csiga-biga desszert - Könnyen elkészíthető recept
Kezdd el a rétegezést: ehhez a világos és kakaós krémet öntsd adagonként (kb. fél csésze) felválta, a forma közepébe. Azaz a világos krémet csorgasd a forma közepébe egy pontra, majd következik a kakaós krém, amit szintén csorgass a forma közepére, pont oda, ahová a világos krémet öntötted. Egymás után felváltva csorgasd egy pontra a krémeket! Addig folytasd, míg a krém elfogy. Végül süsd meg folyamatos tűpróbával a tortát 180°C-ra előmelegített sütőben 40-45 percig. Ezután hagyd kihűlni a formában, majd szeleteld fel.