Ez a tojásos nokedli lesz az új tavaszi kedvenced
A tojásos nokedli örök klasszikus, amihez nem kell túl sok alapanyag, ráadásul villámgyorsan elkészítheted.
Ezeket láttad már?
Meglátod, ennél több nem is kell a tökéletes ízélményhez.
Tojásos nokedli fejes salátával
Hozzávalók
- 60 deka liszt
- 4-5 deci víz
- 1 tojás
- 2 csipet só
- 8-10 tojás
- olívaolaj
A fejes salátához
- 1 db fejes saláta
- 2-3 ujjnyi víz
- 1 kanál tíz százalékos ecet
- só, cukor ízlés szerint
- 1 evőkanál olívaolaj
- fél citrom leve
Így készítsd el
Keverd össze a tészta hozzávalóit (a tojások kivételével és az olaj) egy tálban. Ha a laza tésztát szereted, adj hozzá picit több vizet. Forrald fel egy fazékban a sós vizet, amikor gyöngyözni kezd, szaggasd bele a nokedlit. Szaggatás közben mindig óvatosan keverd meg, egy-két perc alatt megfőnek és a felszínre jönnek a nokedlik. Ezután szűrd le és öblítsd le meleg vízzel, majd tedd egy olajozott lábasba a tésztát. Készíts egy laza rántottát, majd keverd össze a nokedlivel. Tartsd tálalásig a visszamaradt forró vizes fazékon a gőz felett. A fejes salátához önts egy pohárba két-három ujjnyi vizet, adj hozzá egy kanál tíz százalékos ecetet, fél citrom levét, sót, cukrot ízlés szerint és legvégül keverj hozzá egy evőkanálnyi olívaolajat. Tedd az öntetet a salátára és fogyaszthatod is.
Fotó és recept: Buzási Erzsébet