Ez a tejmentes meggyleves lesz az idei nyár befutója
A forró hónapok egyik leghűsítőbb levesét ajánljuk most neked, amit a kicsik és a nagyok is imádnak. Most, hogy itt a meggyszezon, próbáld ki ezzel a savanykás, de ugyanakkor édes gyümölccsel, amit most tejmentes verzióban tanítunk meg elkészíteni.
Ezeket láttad már?
Tejmentes meggyleves
Hozzávalók: másfél kiló meggy, 30 deka cukor vagy édesítő, 1 lime leve, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag pudingpor, 1 csipet szegfűszeg, 2 teáskanál fahéj, mentalevelek a díszítéshez
Így készítsd el
Mosd meg a meggyet, magozd ki, tedd egy fazékba. Öntsd fel legalább háromszor annyi vízzel, tedd hozzá a cukor vagy édesítő hetven százalékát, majd a további fűszereket. Kezdd el főzni, egy másik tálkában keverd csomómentesre a pudingport a maradék cukorral vagy édesítővel és egy kis vízzel. Ha forr a leves, öntsd hozzá a pudingos keveréket, add hozzá a lime levét és főzd még további 10-15 percig. Lehűlés után legalább öt órát tartsd a hűtőben, tálaláskor szórd meg mentával.