Ez a szívecskés macaron tökéletes meglepetés lesz a szerelmednek
Nem véletlenül hívják a macaront a sütik királynőjének. Annyira könnyű, finom, ráadásul számtalan ízben, színben variálhatod. Ha egyszer kikísérletezed a tökéletes tésztát, semmi sem állíthat meg, hogy igazi örömet szerezz másoknak.
Ezeket láttad már?
Macaron
Hozzávalók a tésztához: 20 deka mandulaliszt, 20 deka porcukor, 5 tojásfehérje, fél deci víz, piros ételfesék, 20 deka kristálycukor
A töltetélékhez: 15 deka málnadzsem, 2 deci tejszín, 5 deka
Így készítsd el
Keverd össze a porcukrot, a liszttel. Forrald fel a vizet, a kristálycukorral, egészen addig, míg el nem éri a 120 fokot. Verd fel a tojásfehérjét jó keményre, majd óvatosan csurgasd hozzá a cukros szirupot és az ételfestéket. Ha megvagy, mehet hozzá a lisztes keverék is. Óvatosan dolgozd össze, majd tedd nyomózsákba a masszát. Formálj kis korongokat és hagyd pihenni legalább harminc percet. Ekkor egy fogpiszkáló segítségével rajzolj minden második korongra egy szív formát. Ezután helyezd a sütőbe és süsd 140 fokon 25 perc alatt készre. Míg hűlnek a korongok, főzd fel a krém hozzávalóit, és kihűlés után tedd legalább két órára a hűtőbe. Ha letelt az idő, tedd habzsákba, nyomj két korong közé belőle.