Ez a szilvás-mandulás tortácska lesz a mai kedvenc desszerted
Szilva, mandula, tökéletes őszi keverék. Hát még desszert formájában milyen ínycsiklandó kombináció!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók 10 darabhoz: 37,5 dkg liszt, 22,5 dkg vaj, 1 tojás
A töltelékhez: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 2 tojás, 20 dkg darált mandula, ízlés szerint szilva
Így készítsd el
Gyúrd össze a lisztet, a vajat, a tojással, csomagold be és tedd a tésztát hideg helyre pihenni. Rakd egy tálba a töltelékhez, a cukrot, a vajat, a két tojást és verd össze robotgéppel. Ezután szórd bele a darált mandulát, keverd jól össze. Nyújtsd ki a tésztát, szúrj ki kerek formákat, majd egyengesd el a formákban. Rakj minden tésztára tölteléket, és szilva szeleteket. Süsd 180 fokon addig, míg meg nem pirul a tészta.