Ez a szilvás gombóc tökéletes választás a hét bármely napján

2020. szeptember 7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Csempéssz egy-két őszi finomságot a konyhádba. Ez a szilvás gombóc az örök klasszikus és a megunhatatlan édességek egyike.

Ez a szilvás gombóc tökéletes választás a hét bármely napján
Fotó: Shutterstock

Szilvás gombóc

Hozzávalók: 30 deka liszt, 1 tojás, 3 burgonya, 1 deci olaj, 15 deka zsemlemorzsa, 3 teáskanál fahéj, 250 gramm szilva, 3 csipet só, 20 deka cukor

Így készítsd el:

Tedd fel a krumplit főni, közben mosd meg, magozd ki a szilvákat. Tedd egy edénybe, szórd meg a cukor háromnegyedével és a fahéj felével, majd keverd el Míg összeérnek az ízek, dolgozd össze a megfőtt krumplit a liszttel és a sóval, tedd rá a tojást és gyúrd jól össze. Nyújtsd ki, vágd le a széleit, vágj négyzeteket. Mindegyik közepét töltsd meg egy szilvával, majd formázd gombóccá. Főzz ki mindent forrásban lévő vízben, akkor lesz kész, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére. Közben a zsemlemorzsát pirítsd meg az olajon a maradék cukorral, fahéjjal, majd forgasd bele a gombócokat.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

glamour plusz ikon Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)