Ez a szilvás gombóc tökéletes választás a hét bármely napján
Csempéssz egy-két őszi finomságot a konyhádba. Ez a szilvás gombóc az örök klasszikus és a megunhatatlan édességek egyike.
Ezeket láttad már?
Szilvás gombóc
Hozzávalók: 30 deka liszt, 1 tojás, 3 burgonya, 1 deci olaj, 15 deka zsemlemorzsa, 3 teáskanál fahéj, 250 gramm szilva, 3 csipet só, 20 deka cukor
Így készítsd el:
Tedd fel a krumplit főni, közben mosd meg, magozd ki a szilvákat. Tedd egy edénybe, szórd meg a cukor háromnegyedével és a fahéj felével, majd keverd el Míg összeérnek az ízek, dolgozd össze a megfőtt krumplit a liszttel és a sóval, tedd rá a tojást és gyúrd jól össze. Nyújtsd ki, vágd le a széleit, vágj négyzeteket. Mindegyik közepét töltsd meg egy szilvával, majd formázd gombóccá. Főzz ki mindent forrásban lévő vízben, akkor lesz kész, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére. Közben a zsemlemorzsát pirítsd meg az olajon a maradék cukorral, fahéjjal, majd forgasd bele a gombócokat.