Ez a pizza kísértetiesen finom
Félsz a szellemektől? Kezdj el már most rettegni, mert ilyen pizzát még biztos nem ettél!
Ezeket láttad már?
Szellemes pizza
Hozzávalók: 45 deka liszt, 5 deka élesztő, 1 csipet só, 1 csipet cukor, fél deci olívaolaj, 1 deci víz, 2,5 deci paradicsomszósz, szalámi, mozzarella sajt, fekete olívabogyó, szemes bors
Így készítsd el:
Morzsold el az élesztőt a liszttel, add hozzá a sót, cukrot, olajat, majd dolgozd össze langyos vízzel. Amikor jó összeállít a tészta, tedd félre a kis batyut és takard le. Fél óra múlva tedd egy kilisztezett deszkára, kezd el szépen formázni a tésztát, az óramutató járásának irányába húzz rajta körkörös mozdulatokat. Amikor elérte a kellő méretet és könnyed állagot, tedd egy tepsire. Kend meg a szósszal, rakd rá a szalámit, tedd a sütőbe 12 percre 185 fokra. Amikor letelt az idő, tedd rá a mozzarellát. Tedd vissza míg meg nem olvad a sajt. Egy hurkapálca segítségével formázd a sajtot szellem formára. Siess, mert a sajt pillanatok alatt visszadermed. Ha kész, tegyél a szem helyére egy-egy borsot. Ezután vágj az olívabogyóból apró csíkokat. Helyezz két szellemforma közé egy egész bogyót, mindkét oldalára három csíkot. Ez lesz a pók lába. Ha megvagy, dobd be még pár percre a sütőbe és aztán már eheted is.